Kestane Balı 850 gr

2,300.00

%100 Güvenli Ödeme Alt Yapısı

Darbeye Karşı Tam Koruma Özel Paketleme

Hızlı Teslimat Aynı Gün Kargo

Açıklama

Kestane Balı

Kestane balı astım, bronşit, nefes darlığı ve öksürüğe karşı doğal bir antibiyotik olduğu için etkili olabiceğine, Antioksidan bakımından çok zengindir. Kansere karşı kalkan görevide görebileceğine, Ağız yaralarına, aft çıkmasına karşı faydalı olguna, Kestane balı vücuda güç, kuvvet, zindelik vererek halsizliği, yorgunluğu giderdiğini, Vücudun herhangi bir bölgesindeki ağrı ve sancıları giderdiği iddia edilir. Kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi olduğunu, Bu sayede kan akışını sağlar, tıkanıklıkları, pıhtılaşmayı ve damar sertliğini engeller. Kabızlığa karşı iyi geldiği bilinir. Ayrıca iştah açıcı ve kan şekerini artırıcı özelliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Unutulmaması gereken bir husus var; bal bir gıdadır, ilaç değil, şifadır. Devamlı tüketildiğinde vücut direncini artırır, hastalıklara karşı korur. 

  • Kestane Balı Nedir?

Arıların kestane ağacı çiçeklerinden topladığı bal özünden oluşur. Kestane balı kestane ağaçlarının olduğu Kastamonu, Rize, Artvin, Bursa illerinde daha çok bulunur. Koyu renk ve kıvamda olan kestane balının tadı hafif acımsı olmaktadır. Kestane balında ağırlıklı olarak çiçek özü ve polenler bulunur.

Yaz mevsiminde kestane ağaçlarının ilk çiçeklendiği dönemlerde bal oluşturulmaya başlar. Arılar, haziran aylarında sadece kestane ağacı nektarını aldıkları için kestane balı niteliği itibari ile diğer ballardan farklıdır. Bu özelliği ile monofloral bal kategorisindedir. Diğer çiçek ballarına nazaran daha az üretilebildiğinden değerli bal türlerindendir.

  • Gerçek ve Kaliteli Kestane Balı Nasıl Anlaşılır?

Akışkan, kıvamı yoğun, koyu renkli tadıldığı zaman acımsı ve kestane tadı bırakıyorsa kestane balıdır. Anavarza kestane balı ise daha açık renklidir. Düzce, Yalova, Kastamonu bölgesinde yetişen ağaçlardan alınan kestane çiçeklerinden oluşur. %100 sıfır şeker oranına sahiptir. Genellikle koyu renk olan kestane balı bu rengi sağlamak için bazı üreticilerin kimyasallar katarak suistimal etmesine neden olmaktadır.

Bal alırken en güvenilir yol, laboratuar analizlerini bilmek ve güvenilir, referanslı bal üreticilerinden balı edinmektir. Kestane balının diğer adı ağızda bıraktığı acımsı tat nedeni ile halk arasında acı baldır. Fruktoz oranı, glukoz oranından fazla olduğundan dolayı şekerleşme oranı daha azdır. Ballar ısıl işlemden geçer ise organik olma özelliğini kaybeder.

Fruktoz oranı fazla olduğundan enerji vericidir ve sporcu ve çocukların beslenmesinde tercih edilen bir baldır. Sabahları kahvaltı öncesi yarım çorba kaşığı tüketilmesi yeterlidir. Astım, romatizma, ağız içi yaralara faydalıdır. İştah açıcıdır ve kan şekerini dengeler. Sindirim sistemi ve dolaşım sistemi için de faydalıdır. Kestane balını direk tüketebileceğimiz gibi, ılık suda çözerek de tüketebiliriz.

AKTAŞOĞLU AİLESİ OLARAK İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER,

SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ.

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Kestane Balı 850 gr” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sohbete Başla
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Aktaşoğlu Doğal Arı Ürünleri
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz.