Çam Balı 850 gr

1,500.00

Kategoriler:

%100 Güvenli Ödeme Alt Yapısı

Darbeye Karşı Tam Koruma Özel Paketleme

Hızlı Teslimat Aynı Gün Kargo

Açıklama

Çam Balı

Çam Ağacı balı , basra böceğinin ve arıların ortak ürünüdür. Çam ağacının öz suyunu emen basra böceği organik asitler, enzimler ve mineraller yönünden zengin olan bir salgı bırakır, aynı salgı arılar tarafından ikinci kez kendi enzimleri ile zenginleştirerek peteklere depolanır. Ortaya ise hem leziz hem de sağlıklı bir bal çeşidi çıkar. Baharatımsı ve reçineli tada sahip olan bu elzem bal Akdeniz yaylalarında yetişen Çam ormanlarında hasat edilir.

Çam Ağacı Balının Faydaları:

Çam Ağacının Akciğere etkisi olduğunu,

Sinirlilik tedavisinde kullanılır ve sakinleştirici özelliği sahip olduğunu,

Öksürüğe, bronşite, idrar yolları iltihaplanmasında, yorgunluğa ve halsizliğe iyi geldiğini,

Enfeksiyonları, iltihapları giderici olarakta bilinmektedir.

Unutulmaması gereken bir husus var; bal bir gıdadır, ilaç değil, şifadır. Devamlı tüketildiğinde vücut direncini artırır, hastalıklara karşı korur.

  • Çam Balı Nedir?

Çam ağacı, mis kokusu, 2000 yıl süren yaşantısı ve muhteşem görüntüsü ile dikkat çeken bir ağaçtır. Bu ağacın en büyük özelliklerinden biri de bünyesinde oluşturduğu sedir balıdır. Bu bal, bir çiçek balı değil bir salgı balıdır. Çam ağacında yaşayan basra böceği, ağacın öz suyunu emerek bir salgı oluşturur. Arılar, tatlarını çok sevdikleri bu salgıyı alarak kovanlarına taşır ve çam balı ortaya çıkar.

Çam ağacının teskin edici ve sakinleştirici özelliği sedir balında da bulunmaktadır. Yatıştırıcı özelliğinin yanında, tonik etkisi de gören bal sayesinde vücut direnci kuvvetlenmekte, öksürük, anemi ve astım hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Mide ağrısı çekenler için de çam balı tavsiye edilmektedir.

Bunun haricinde çam balının en önemli özelliği, halk arasında diyabet balı olarak bilinmesidir. Bunun nedeni, balın içinde yüksek miktarda fruktoz bulunması, bu sayede kan şekerini dengede tutarak şeker hastalıklarını tedavi edebilmesidir. Böylece, özellikle diyabet hastaları ve şeker yüklemesi yapılması istenmeyen çocuklara gönül rahatlığıyla verilebilmektedir.

  • Gerçek Ve Kaliteli Çam Balı Nasıl Anlaşılır?

Tadı sevilerek tüketilen ve şifa kaynağı olarak kabul edilen çam balı, Akdeniz bölgesinin en beğenilen salgı balıdır. Mevsim sıcaklığı ve yağmurlara bağlı olarak üretildiği için, zor bulunan nadide ballardan kabul edilmektedir. Kendine has bir kokusu ve aromatik tadı olan çam balı, şifa kaynağı kabul edilen bir baldır.

Gerçek ve kaliteli çam balı,  ham bal olarak bulunan nadir ballardan biridir. Bu nedenle balın kristalleşmesi çok olağan bir durumdur. Bu da ham olan sedir balının işlenmemiş olduğunu göstermektedir. Tamamen doğal olan balın içerisinde herhangi bir katkı maddesi bulunmamakta ve %100 sıfır şeker oranı ile vücuda ekstra bir şeker takviyesi yapmamaktadır.  Pek çok hastalığa şifa olan sedir balı için en güvenilir yeri araştırmak gerekmektedir.

AKTAŞOĞLU AİLESİ OLARAK İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER,

SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ.

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Çam Balı 850 gr” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sohbete Başla
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Aktaşoğlu Doğal Arı Ürünleri
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz.