27 Haziran 2021/Bilgi

Balın kalitesi, hilesiz ve kalıntısız olmalarıyla ilgilidir. Hilesiz ve hiçbir kalıntı içermeyen ballar kaliteli olarak nitelendirilebilir. Çiçek balı ya da çam balı daha kalitelidir şeklindeki bir yaklaşım yanlıştır.

  • Ilık su içerisine eklediğiniz bal, çözünmeden kalıyorsa gerçektir.
  • Gerçek bal, kaşığınıza aldığınızda uzama yapar, eğer katı bir şekilde kaşığınızda kalıyorsa sahtedir.
  • Gerçek bal, şekerlenir.
  • Buzdolabında uzun süre bekletildiğinde krem, tereyağ kıvamına geliyorsa gerçektir.
  • Kağıt havlu üzerine koyduğunuz bal, emilmiyorsa gerçek baldır.
  • Gerçek bal soğuk havada donma yapmaktadır.
  • Fazla yendiği zaman genizde hafif yanma yapması, balın gerçek olduğunu göstermektedir.
  • Gerçek ve katkısız bal, ateşe dayanıklıdır; yanmaz.

Yukarıda bahsettiğimiz ipuçları balın gerçek olup olmadığı hakkında fikir verse de en doğru tespit laboratuvar analizleri ile belirlenebilmektedir.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sohbete Başla
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Aktaşoğlu Doğal Arı Ürünleri
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz.